Filmklubben - Magnus (2016)

'Magnus' er historien om annerledesgutten som valgte å gå sin egen vei og ble verdensmester i sjakk bare 22 år gammel.


Info

I 2004 satte Magnus Carlsen seg et mål; han skulle bli verdensmester i sjakk!

Filmen følger ham tett i alle avgjørende øyeblikk fra han gjør sine første sjakktrekk, til han vinner verdensmesterskapet i Chennai i 2013.

I 2004 satte Magnus Carlsen seg et mål; han skulle bli verdensmester i sjakk!

Med over 500 timer med opptak, følger filmskaperne Magnus på hans reise helt fra han er liten, gjennom suksess og motgang, personlige ofre, vennskap og ikke minst en støttende familie. Filmen kommer tett på en av verdens mest intelligente mennesker, og vil fenge både et vanlig publikum og ikke minst de over 600 millionene som spiller sjakk over hele verden.

”Dokumentarens ene lykkekast er at Ree får bruke et vell av filmsnutter tatt opp gjennom årene som viser supertalentet i utvikling. Det andre er at han også fletter inn materiale som synliggjør baksiden av medaljen: Magnus ble mobbet av medelever på ungdomsskolen fordi han var så annerledes. Det er omtrent da han bestemmer seg for å bli verdensmester i sjakk.

Men regissøren borer enda dypere og graver fram den egentlige gåten ved Magnus: Hva er det med hjernen hans som gjør at han allerede som tenåring kan slå sjakk-legenden Garri Kasparov? Hva skjer inne i hodet hans når han kan sitte med bind for øynene og vinne over de beste sjakkspillerne på Harvard bare ved å se trekkene for seg i blinde?Og motsatt: Hvordan kan han bli så nervøs at han gjør en masse feil i de første partiene i den berømte VM-kampen mot den indiske tittelbæreren Vishy Anand? Hva fikk Magnus til å slappe av på dag 2 og faktisk vinne, mot alle odds?

Alt dette får Ree fram på utmerket vis, faktisk slik at det blir spennende selv om vi vet utfallet.” (Fra Aftenbladets anmeldelse)

Nasjonalitet: Norge

Språk: engelsk/norsk

Musikk: UnoHelmersson

Produksjonsår: 2016

Lengde: 1t. 15 min.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Mer om Filmklubben


Billett

Filmklubben - Magnus (2016)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Originaltittel: Magnus Carlsen,

Genre: Dokumentar

Medvirkende:

Magnus Carlsen, Henrik Garri Kasparov, Vishy Anand, Ellen Carlsen, Ingrid Carlsen.

Regi:

BenjaminRee

Manus: Linn-Jeanethe Kyed, Benjamin Ree


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.

Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier