Gjertruds Sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen

Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen hadde i 2014 en konsert sammen på Spor 5 i Stavanger som de kalte ”Rett fra hjertet”.Det ble et fyrverkeri av en konsert, og starten på et tett samarbeid


Info

PÅ REIS, PÅ REIS

De to artistene kler hverandre svært godt og trives åpenbart i hverandres selskap, og man fornemmer en sterk musikalsk kjemi.

Så godt trives de i lag at det nå har spilt inn og er klar med utgivelsen PÅ REIS, PÅ REIS.

Fra hver sin musikalske verden trekker de linjer mellom ulike sigøynermusikktradisjoner i Øst-Europa, via portugisisk fado til norske taterviser.
Britt-Synnøve har i forbindelse med utgivelsen oversatt tekstene fra de ulike språk til norsk og synger på sin egen karmøydialekt.
Sammen er Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen nå klare for å presentere disse sangene spekket med lidenskap og råhet, sarthet og sårhet for publikum. På norsk.

Gjertruds sigøynerorkester er Norges mest kjente sigøynerorkester. Et usedvanlig godt samspill, svært allsidige musikere og en drivende heftig Gjertrud Økland i front har gjort at orkesteret har skapt sitt eget utrykk innen sjangeren.Orkesteret fikk spellemannspris sammen med Nils Henrik Asheim i 2010 for innspillingen Mazurka,remaking Chopin,Gjertruds Sigøynerorkester mottar også ensamblestøtte fra Norsk Kulturråd.

Britt Synnøve Johansen er kanskje mest kjent for sine sterke og uttrykksfulle Piaf-tolkninger, men behersker et stort musikalsk register. Hun er en fremragende liveartist med en fantastisk tilstedeværelse. Med sin kraftfulle stemme blir hun ofte omtalt som den lille kvinnen med den store stemmen. Formidling og kommunikasjon med publikum er svært viktig for Britt-Synnøve. Dette er uten tvil også en av hennes sterkeste sider som artist.

https://www.facebook.com/gjertruds.no

www.gjertruds.no/ www.brittsynnove.no


Billett

Gjertruds Sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Besetning; Gjertrud Økland – fiolin, Georg Reiss – klarinett/ tárogató, Tom Karlsrud – akkordeon, Pål Thorstensen – kontrabass, Trond Villa – fiolin, Helene Waage – cello/vokal, Ernest Bangó – cimbalom, Britt Synnøve Johansen – vokal

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier