American Honey (2016)

Denne kritikerroste filmen vant juryprisen under filmfestivalen i Cannes og er skrevet og regissert av Andrea Arnold som også sto for regien og fortellingen i filmen ”Fish Tank” som filmklubben viste i vårprogrammet.


Info

Regi: Andrea Arnold

Tenåringsjenta Star rømmer hjemmefra for å unnslippe en alkoholisert far, og legger ut på en reise gjennom USA sammen med en gjeng andre unge, frie sjeler. Uten noe å tape, blir Star sugd inn i deres verden med fester, dop og turbulente kjærlighetsliv.

Det finnes et plott i «American Honey» – historier om overgrep og fattigdom, kjærlighet og sjalusi, arv og miljø – men først og fremst er den en filmatisk reise, strukturert som en serie fotografier fra en uforglemmelig sommer. Nær sagt hvert eneste bilde kunne forsvart sin plass i en fotobok – tenk Nan Goldin via Larry Clark – og det nærmest kvadratiske bildeformatet (4:3) skaper assosiasjoner til Polaroid-foto.
Foruten Lane, LaBeouf og Riley Keough – som utgjør det tredje hjørnet i
filmens trekantdrama – er rollene besatt av amatører, og i likhet med regissører som Werner Herzog og Harmony Korine, gjør Arnold et poeng av å finne ansikter og kropper som bryter med hva vi er vant til å se på film.
Rollefigurenes viltvoksende fysikk og seksualitet speiler naturen som omgir
dem, og på deres vei gjennom et landskap som kribler av liv og bokstavelig talt surkler av blod, oppheves skillet mellom natur og kultur.” (Fra Dagbladets anmeldelse, 5-er)


Fakta:

Originaltittel American Honey

Skuespillere Sasha Lane Riley Keough Shia LaBeouf McCaul Lombardi Arielle Holmes

Regi Andrea Arnold

Manus Andrea Arnold

Foto Robbie Ryan

Nasjonalitet USA

Språk Engelsk

Lengde 2 t. 43 min.

Produksjonsår 2016

Aldersgrense 15 år

Begrunnelse Enkelte nærgående seksuelle skildringer og forstyrrense seksuell tematikk gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Natt&Dag

NRK P3

Dagbladet

Dagsavisen

Mer om filmklubben


Billett

Filmklubben - American Honey (2016)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.

Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier