En due satt på en gren og funderte over tilværelsen (2014)

Fra skaperen av "En kjærlighetshistorie" og "Sanger fra andre etasje", Roy Anderssons nye komedie og drama, selve vinneren av hovedprisen Gulløven ved filmfestivalen i Venezia i 2014.


Info

Regi Roy Andersson

Hans nye film hander om to outsidere av noen menn som er på salgsreise med morosaker i kofferten. Vi får innblikk i en fascinerende tilværelse i nåtid, fortid og fremtid, i virkeligheten og i fantasiens verden, samtidig som en mengde menneskeskjebner passerer revy.

“En due satt på en gren og funderte på tilværelsen” er en film som påminner oss om livets store øyeblikk - men også mennesketssårbarhet.

Absurde scenarioer avløses av øyeblikksvis poesi, før det hele mot slutten fortettes i en sekvens kalt «homo sapiens», der Anderssons politiske og humanistiske budskap trer mer eksplisitt frem og føyer filmen sammen med de to foregående; «Sanger fra andre etasje» og «Du levende».

Gudene vet hvor regissøren finner enkelte av typene han befolker filmen med. Likevel, og uansett hvor aparte eller nitid gjennomsnittlige de er, er det noe uforliknelig Medelsvenssonsk over de regelrytterske figurene med sine ofte hvitsminkede fjes. Men det er også noe veldig norsk ved dem, klarest uttalt i portneren som stadig irettesetter leiegårdens beboere mens han påpeker at det er flere som skal opp og på jobb i morgen. Og i sluttscenen, som ikke skal røpes.

Som de foregående, er Roy Anderssons siste en film man skal vite minst mulig om, en film å gå inn i og undres over, for så å gå ut igjen, sette seg på en benk og gjøre som duen: fundere over tilværelsen.” (Fra anmeldelsen Bergens Tidende, 6-er)

Fakta:

Originaltittel En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

Skuespillere Holger Andersson Nils Westblom

Regi Roy Andersson

Manus Roy Andersson

Foto Istvan Borbas Gergely Pálos

Nasjonalitet Sverige

Språk Svensk

Lengde 1 t. 40 min.

Produksjonsår 2014

Aldersgrense 12 år


Billett

Filmklubben - En due satt på en gren og funderte over tilværelsen (2014)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter. Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.

Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier