Min pappa Toni Erdeman

MIN PAPPA TONI ERDMANN er et spenstig og lekent drama om en generasjon som har sviktet foreldrenes verdier. Filmen vakte stor begeistring både blant anmeldere og publikum da den hadde verdenspremiere i Cannes.


Info

Regi Maren Ade

Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk. Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp. Ingenting holdes tilbake, men Ines tar utfordringen. Dess lengre de drar spøken, dess nærmere kommer de hverandre i all galskapen. Kanskje faren fortjener en plass i livet hennes likevel?

MIN PAPPA TONI ERDMANN er et spenstig og lekent drama om en generasjon som har sviktet foreldrenes verdier. Filmen vakte stor begeistring både blant anmeldere og publikum da den hadde verdenspremiere i Cannes.

Regissør Maren Ade er mest kjent for det norske kinopublikummet for sin spillefilm ALLE ANDRE fra 2009.

Så er da heller ikke Winifred/Toni en umiddelbart morsom fyr. Snarere tvert imot. Til å begynne med virker han ekstremt irriterende, som den onkelen i familieselskapet som forteller de samme dårlige vitsene år etter år. Men stemningen snur, for å si det sånn, og det er noe av clouet ved filmen, og litt av årsaken til at den og regissøren har hanket inn priser fra Cannes til Haugesund, og sopte med seg de fem mest prestisjefylte av
sorten under årets European Film Awards. To av dem gikk til hovedrolleinnehaverne Peter Simonischek og Sandra Hüller, vel fortjent. ” (Fra anmeldelsen i Bergens Tidende, 6-er)

6-er også i Aftenposten, Dagbladet, Adresseavisen og Filmmagasinet!

Fakta:

Originaltittel Toni Erdmann

Sjanger Drama/Komedie

Skuespillere Peter Simonischek Sandra Hüller Michael Wittenborn Thomas Loibl Trystan Pütter

Regi Maren Ade

Manus Maren Ade

Foto Patrick Orth

Musikk Patrick Veigel

Nasjonalitet Tyskland

Språk Tysk

Lengde 2 t. 42 min.

Produksjonsår 2016

Aldersgrense 12 år

Mer om Filmklubben


Billett

Filmklubben - Min pappa Toni Erdeman (2016)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier