El Club (2015)

I et hus i en landsby ved havet bor det fire prester og en nonne. De har blitt avskjediget i unåde og lever skjermet fra samfunnet rundt dem. Bundet av en regelstyrt hverdag har de allikevel et behagelig liv.


Info

Regi Pablo Larrain

En dag blir de konfrontert med sin tabubelagte fortid. Et tidligere offer står på dørstokken - og tvinger dem til å forsvare seg med både nebb og klør.

Pablo Larraín, regissøren av Stem nei, gir med EL CLUB en intelligent,provoserende og satirisk skildring av den katolske kirkes aller mørkeste side.

Filmen vant Sølvbjørnen Grand Jury Prize på filmfestivalen i Berlin.

Disse prestene har alle svin på skogen, til dels temmelig alvorlige. Kirken har sendt dem bort for å gjøre bot, noe de forsøker, men de holder seg også med noen adspredelser, som alkohol og en hund som tjener penger på veddeløp. Etter en dramatisk hendelse kommer en femte prest inn i det gule huset. Han er utsendt fra kirken for å kartlegge situasjonen og rydde opp.

Resultatet er et briljant lite kammerdrama hvor religion og seksualitet og det som var og det som er og livets grunnleggende og fortvilende brutalitet forenes i en trykkoker.

Filmen operer med en del nære bilder hvor ansiktene i seg selv får tid og plass, og selv om skuespillet er solid over hele linjen, er Padre Garcia (Marcelo Alonso) og Madre Monica (Antonia Zegers) spesielt godt egnet for rollene sine. For oss ateister er filmen en påminnelse om at religionene fortsetter å inspirere kunstnere til å lage solide verk, og at det tross alt, på en eller annen skrudd måte, er med på å rettferdiggjøre religionenes eksistens.” (Aftenposten,
5-er)

Fakta:

Originaltittel El Club

Sjanger Drama

Skuespillere Roberto Farías Antonia Zegers Alfredo Castro Alejandro Goic Alejandro Sieveking Jaime Vadell Marcelo Alonso Francisco Reyes

Regi Pablo Larrain

Manus Daniel Villalobos Guillermo Calderon Pablo Larrain

Foto Segio Armstrong

Nasjonalitet Chile

Språk Spansk

Lenge 1 t. 37 min.

Produksjonsår 2015

Aldersgrense 15 år

Begrunnelse Denne filmen har en gjennomgående dyster stemning. Dialog med detaljerte beskrivelser av seksuelt misbruk av barn og enkelte voldsscener,gjør at denne filmen får 15-årsgrense.


Billett

Filmklubben - El Club (2015)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.

Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier