«Besten» fant kinoplater i søppelcontainer

I sommer kan besøkende på Kinokino få oppleve verdifull sandneshistorie i form av gammel kinoreklame. Alt takket være Hans Christian «Besten» Hansen.


Info

Nå blir det utstilling av skattene som var ment for bosset

KINOKINO: – Jeg fant tilfeldigvis kinoplatene i en søppelcontainer utenfor da kinoen skulle ryddes og tok med meg så mange jeg klarte å bære. Det må ha vært rundt 1985 en eller annen gang. Noen av platene har jeg gitt vekk til bedrifter og enkeltpersoner som har hatt direkte befatning med den virksomheten det reklameres form, men det meste har jeg hatt på lager hjemme i kjelleren. Der har de vært i rundt 30 år, sier Hansen og fortsetter;

– At disse kinoplatene skulle komme til å bli vist fram på utstilling hadde jeg ikke drømt om, men byantikvar Gro Persson ble i fyr og flamme da jeg tilfeldigvis kom til å fortelle hva jeg hadde i kjelleren. Dermed begynte hjulene å snurre. Jeg er ingen typisk samler, men glad i gamle ting og tar gjerne med meg noe dersom jeg finner noe interessant.

Les hele artikkelen på Sandnesposte.no Publisert: 30.06.2017 kl 17:00

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier