På stram line mellom briljant og banalt

UTSTILLING: Banebrytende? Neppe. Men noen ganger er det viktig å ha noe vakkert å hvile øynene på. Denne fotoutstillingen er ytterst severdig.


Info

Aftenbladet.no PUBLISERT: 08.MAR.2019 11:45

Anita Hamremoen: Poetica. Fotografi. KinoKino, Sandnes, til 28. april 2019.

Med sin forkjærlighet for landskapsfotografier har Anita Hamremoen valgt å følge i de dype fotsporene til en av våre første, og kanskje viktigste landskapsfotografer, Ansel Adams. Etter eksperimentering, prøving og feiling har hun etterhvert tråkket opp sin egen sti.

Med berøringspunkt i vår tids Michael Kennas meditative motiver og Nadav Kanders spøkelsesaktige landskaper har hennes kunstnerskap fått sitt helt særegne uttrykk, noe som kommer til syne i den omfattende fotoutstillingen Poetica på Kinokino. Utstillingen inneholder 40 utvalgte arbeider fra et hovedverk bestående av opprinnelig 60 fotografier. Alle fra perioden 2014 - 2018.

Meditativ reise

Man oppfordres til å se utstillingen som ett bilde, som en meditativ reise. Men hvert verk både fortjener og tåler å studeres i dybden. Atmosfæren i Hamremoens fotografier kan best beskrives som en form for meditativ melankoli. Motivene stammer fra et ukjent sted, vagt gjenkjennbart mellom drøm og virkelighet, og er fanget på et tidspunkt mellom dag og natt. Hennes nærmest magiske landskaper, ofte innhyllet i tåke, er mesterlig lyssatt av naturen selv. De få menneskene i landskapsbildene fremstår enigmatiske, med ryggen til og alltid på vei bort fra betrakteren, for så å formelig forsvinne inn i landskapet. Med slike vage markører oppfordres publikum til å tilføre bildene sine egne minner og erfaringer.

Utstillingen har med sine billedskjønne motiver passende nok fått tittel Poetica. Les hele artikkelen på aftenbladet.no

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier