Immerse

Utstillingene Immerse og Connubial har blitt til i samarbeid mellom Kinokino og Garborgsenteret. Sammen med kurator Roberto Ekholm har vi gleden av å vise fram et utvalg av hva som rører seg i det internasjonale samtidskunstfeltet. Ekholm er selv kunstner og jobber som kurator ved Museum of Contemporary Art i London.


Info

Ni internasjonalt anerkjente samtidskunstnere

Kuratoren Roberto Ekholm | EKCO har samlet verk som utforsker og feirer det filmatiske mediet, og samtidig markerer KINOKINO´s viktighet som et historisk bygg og filmvisningssted for Sandnes og Stavanger.

Immerse presenterer ni internasjonale kunstnere som alle utforsker eller benytter film og video som medium.

Gjennom installasjoner, skjermer eller taktile maleri stiller de spørsmål ved representasjon og skildring av sitt valgte tema. Hva er våre lengsler og håp?

KUNSTNERE:
​Per Christian Brown - http://www.perchristianbrown.com
Ori Gersht - https://www.artsy.net/artist/ori-gersht
Nigel Grimmer
- http://www.nigelgrimmer.com
Laurie Innes
- https://laurieinnes.wordpress.com
Stuart Mayes
- http://www.stuartmayes.com
Dani Mar
i - http://danimarti.com
Guillaume Paris
(stillfoto fra video er benyttet i artikkelen) - http://www.guillaumeparis.com/work.html
Monika Oechsler
- http://www.monikaoechsler.com
Saskia Olde Wolbers
- http://www.saskiaoldewolbers.com

Kuratert av Roberto Ekholm http://www.ekco.london

Kunstnerne i Immerse løfter vår oppmerksomhet mot kinoens iboende makt og dets hypnotiske medium. Gjennom konseptuelt utfordrende fortellinger får de oss til å stille spørsmål ved vår egen eksistens og våre omgivelser.

Som filosofen Slavoj Žižek påpeker om film: “It doesn’t give you what you desire - it tells you how to desire”

Siden begynnelsen av filmens historie har kino-opplevelsen fanget og hypnotisert publikum i alle aldre. Fiktive og faktiske tema har blitt utforsket gjennom alle mulige narrativ og utfordret våre sinn og følelser utover det hverdagslige. De har satt merker i vårt minne ved å skape et uklart skille mellom virkelighet og fantasi.

Den franske filosofen Gilles Deleuze skriver: “The historical fact is that cinema was constituted as such by becoming narrative, by presenting a story, and by rejecting its other possible directions” (Cinema 2: The Time image).

I film og videokunst stiller kunstnerne spørsmål ved vårt forhold til tid, sted og materialitet. De benytter redigering til å manipulere et narrativ for å utfordre oss til å endre vår tenkemåte. Gjennom bilder som blir frosset i tid samtidig som de hele tiden faller, roterer og repeteres om og om igjen, gjør kunstnerne oss oppmerksomme på “skapelsens øyeblikk». Når de blir sett på om og om igjen oppdager vi etter hvert det usanselige i de originale filmene

På kino aksepterer vi at gravitasjon har sine egne regler, smerter har ingen begrensning og kjærlighet kan eksplodere som fyrverkeri rett foran øynene våre.

“Beyond the fiction of reality, there is the reality of the fiction.” Slavoj Žižek
Omsluttet av det visuelle blir vi utfordret til å reflektere over våre liv og vår eksistens.

Stan Brakhage er en betydningsfull ikke-narrativ filmskaper. Han manipulerer filmene sine gjennom tett redigering, dobbel eksponering eller ved å male eller lage riper direkte på filmens overflate. I dag kan vi se hans innflytelse gjennom kunstneres manipulasjon av gamle VHS-filmer eller deres utfordrende bruk av digitale media til å skape nye forståelser av tid, rom og lys. Akkurat som Brakhage forsøker de å avsløre det universelle i det spesifikke.

- Roberto Ekholm

Utstillingene Immerse og Connubial har blitt til i samarbeid mellom Kinokino og Garborgsenteret. Sammen med kurator Roberto Ekholm har vi gleden av å vise fram et utvalg av hva som rører seg i det internasjonale samtidskunstfeltet. Ekholm er selv kunstner og jobber som kurator ved Museum of Contemporary Art i London.

Immerse og Connubial er begge inspirerte av det overbyggende temaet kjærlighet. Kjærlighet til film og kjærlighet til hverandre. Vi oppfordrer publikum til å ta turen innom begge utstillingene. La deg fascinere, provosere og inspirere!

Åpningstider KINOKINO klikk her

Informasjon om Connubial på Garborgsenteret


Billett

Utstilling - Immerse

Sal: KINOKINO KUNSTSAL

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier