Utstilling - Reklamepause

Utstillingen viser en eventyrlig samling bestående av nærmere 90 kinoplater. Reklamene gir oss en unik opplevelse av butikker og bedrifter i Sandnes og omegn fra tidligere tider. Hver av dem et lite kunstverk i glass. Kinoplatene er skannet, og motivene er forstørret til plakater.


Info

Utstillingsåpning søndag 2. Juli kl. 14.00

Noen har funnet en bortgjemt skatt og overrakt den til byantikvaren.

Kinoreklamene ble nennsomt laget av kunstnere, reklamebransjen, og av fotografer. ”Kinoplater” er en fotografisk fagterminologi, og var en del av fotograflærlingens svenneprøve. Nå har disse gamle glass-diasene blitt løftet frem fra glemselen, og skal igjen vises for publikum. Kinoplatene er skannet, og motivene er forstørret til plakater. Og hvor passer det bedre enn å vise denne skatten enn i KINOKINO?

Gjennom de gamle kinoreklamene får vi en spennende tidsreise tilbake i tiden. Mange lokale firma brukte kinoreklame for å markedsføre sine produkter. Det var ikke mange politisk korrekte og avskrekkende reklamer den gangen. De mange tobakksreklamene fremstilte det å røyke som positivt, ja nærmest helsebringende – også for idrettsutøvere. Utrydningstruede dyrearter var ikke på agendaen. Damevesker i gaselle- og bøffelskinn var høyeste mote. Samtidig var det en storhetstid for elektriske hjelpemidler i hjemmet, så mor kunne få det litt lettere. Kanskje fikk familien mer tid til å lytte til radio, som fra 1920 gjorde sitt inntog her i landet, og dermed ble det første massemedium som samlet folk?

Kinoplater i glass ble fremdeles brukt på 1980-tallet.

Utstillingen står til 10. september

Har du kommentarer eller enda bedre, utfyllende firmaopplysninger til bildene som du ønsker å dele, kan du sende din informasjon til denne adressen: jan.kjetil.bjorheim@kinokino.no

Billett

Utstilling - Reklamepause

Sal: KINOKINO KUNSTSAL

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier