Sandnes kunstforening - Sommer, sommer, sommer

Sandnes kunstforening - Åsmund Haukelidsæter, bosatt i Stavanger, åpner utstilling i Sandnes kunstforening 29. juni kl. 19.


Info

ÅSMUND HAUKELIDSÆTER: Tegning

Her vil han vise både store og en rekke mindre tegninger. Sommer, sommer, sommer er utstillingens tittel, og det er nettopp denne årstidens hovedaktiviteter Åsmund har tatt for seg gjennom en rekke ferieskildringer.

Utstillingen består av flere deler, en av dem er rundt 100 mindre «ferie-dagbok-tegninger». Tegnet som notater/tolkninger av hendelser og opplevelser under ferieopphold. De tar temperaturen på DEN sommer- og feriefølelsen - under vann, på bassengkanten, viser mennesker yre av sol, rosé og mye ledig tid …

Streken er karakteristisk, poengtert, og ikke minst, frapperende presis. Gjennom tynne linjer oppstår overraskende romvirkninger,dynamikk, stilistisk vakre mønstre og figurer. Gjennom en subtil, til dels naivistisk strekføring visualiseres figurene – ikke en linje for mye, ikke en for lite!

Åsmund viser også store tegninger, både i tusj, men også akvarell med kullblyant – kunstverk som byr på en «pastellaktig mykhet».

Tematikken er mye den samme som i de mindre tegningene, men det visuelle uttrykket er annerledes. For her spiller fargene en viktig rolle; fra dyp,dekkende rødoransje, sommergult til himmelblått. Mot blondeaktig bakgrunn eller tett, floral ornamentikk, utspiller det seg underfundige situasjoner som får deg til å dra på smilebåndet. Det er livfullt, fullt av liv, personer og (fabel)dyr, kanskje er det også element av poetisk alvor og noe florlett,drømmeaktig, dyrisk her …

Så i denne utstillingen må betrakteren ta seg god tid! For det er mange tegninger. Mangt å undre seg over. Og mye å kjenne seg igjen i!

Velkommen til Sommer, sommer, sommer!

Åpningstider KINOKINO


Billett

Sandnes kunstforening - Sommer, sommer, sommer

Sal: KINOKINO - Kunstforeningen

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier