Manchester by the sea (2016)

Noen filmer må man bare hengi seg til, forsvinne inn i. «Manchester by the Sea» er en slik film.


Info

Regi Kenneth Lonergan

Kenneth Lonergans bejublede “Manchester by the Sea” var en av de store Oscar-favorittene i 2016.

Casey Affleck fikk da også Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin fantastiske innsats i hovedrollen.

Joe Chandler (Affleck) mister broren sin brått, og må vende tilbake til den lille hjembyen Manchester i Massachusetts. Der får han vite at han mot sin vilje er oppnevnt til verge for brorens tenåringssønn. Han må også ta et oppgjør med egne demoner fra fortiden,ikke minst den grufulle hendelsen som rammet ham og hans tidligere kone, Randi (Michelle Williams), noen år i forkant.

”Noen filmer må man bare hengi seg til, forsvinne inn i. «Manchester by the Sea» er en slik film. Den er lang, men så greier den også på bemerkelsesverdig vis å nærmest speile livet 1:1, selv om den beveger seg sømløst mellom fortid og nåtid.

På sett og vis er «Manchester by the Sea» antipoden til alle pratsomme, amerikanske filmer. Ikke at folkene her er tause, de er bare – som de fleste av oss – ikke nødvendigvis flinke med ord hele forbaska tiden. I stedet for å levere snappy enlinjere, snakker de som folk flest gjør, sier dumme ting til hverandre, sliter med å finne riktige ord, settes i penible situasjoner av Lee, den mest fåmælte av dem alle, gjort stum av smerten han ikke mestrer, med sorg skrevet over hele seg.” (Fra anmeldelsen i Bergens Tidende)

Fakta:

Skuespillere Casey Affleck Michelle Williams Kyle Chandler Lucas Hedges C.J. Wilson

Regi Kenneth Lonergan

Manus Kenneth Lonergan

Foto Jody Lee Lipes

Musikk Lesley Barber

Nasjonalitet USA

Språk Engelsk

Lengde 2 t. 17 min.

Produksjonsår 2016

Aldersgrense 12 år

Anmeldelser

BT

VG

Cinema

Dagsavisen

Aftenposten

Mer om Filmklubben


Billett

Filmklubben - Manchester by the sea (2016)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier