UTSTILLING - Nils Eger

Årets siste utstilling i Sandnes kunstforening handler om farger, komposisjon, erindring, reiser, steder, persepsjon og mye mer.


Info

Utstillingen er åpen i våre åpningstider

Nils Eger er en svært erfaren maler som er opptatt av hvordan vi ser, hva som lagres i minnet, og hvordan dette kan bearbeides i et visuelt og malerisk uttrykk.

Landskap, reiser, opplevelser: Dette festes til lerreter med eggtempera, en gammel teknikk med en lang kunsthistorisk tradisjon. Bruk av fargeklanger, fargetoner, fargesjatteringer, fargekontraster, kombinert med teknikken tempera, gir Nils Eger sine malerier en særegen matt glød og en lysende, klanglig fargekvalitet.

I kunstnerens formspråk står farger, abstraksjon, komposisjon, malemåter og medium, sentralt. Geometriens former gir rytme og intervall, samtidig som de utgjør et komposisjonelt grep omkring fargene, en struktur, som rammer dem inn og holder fragmenteringen i sjakk.

Disse visuelle og maleriske problemstillinger har Nils Eger fordypet seg i over flere år. Noen av resultatene vil bli vist i Sandnes kunstforening i november og desember.

Åpningstider KINOKINO

Utstillingen står fram til 17. desember


Billett

UTSTILLING KUNSTFORENINGEN - Nils Eger

Sal: KINOKINO

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier