FILMKLUBBEN - Hoggeren (2017)

En perle av en film! HOGGEREN er en mørk, humoristisk og sår skildring av Anders' forsøk på å nullstille livet sitt, med sin søken inn i naturen og det fysiske kroppsarbeidet.


Info

Regi Jorunn Myklebust Syversen

Anders (Anders Baasmo Christiansen) vokste opp i Rukkedalen med sterk utbrytertrang. Han skulle ut i verden og aldri se tilbake. Men etter tjue år i Oslo er livet fremdeles ikke på plass.

Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver Anders dagene med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider.

Han har ingen plan for det han gjør, bare et mål om å finne roen i naturen og gi seg hen til det fysiske arbeidet. Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger, som mener han lar arven etter familien gå til spille. De har hver sin tilnærming til hvordan de kan hjelpe sin bortkomne slektning og nekter å la Anders være i fred. Anders føler seg fanget. Heller ikke i naturen kan han bli fri fra seg selv og sin egen fortid.

HOGGEREN er en mørk, humoristisk og sår skildring av Anders’ forsøk på å nullstille livet sitt, med sin søken inn i naturen og det fysiske kroppsarbeidet.

I hovedrollen gjør Anders Baasmo Christiansen nok en fantastisk skuespillerprestasjon og blir matchet av noen imponerende tolkninger av de ikke-profesjonelle skuespillerne som spiller slektningene hans. Her får du dialoger du ikke har hørt på norsk film tidligere.

“En perle av en film” - Dagens Næringsliv

“Anders Baasmo Christiansen briljerer” - Aftenposten

“Bygdelivet tas på kornet” - Bergens Tidende

“Sårt, varmt og morosamt” - Stavanger Aftenblad

“Mesterlig av Anders Baasmo Christiansen” - NRK P3 Filmpolitiet

“Det er et stort alvor under den presise komikken” – Klassekampen

(5-ere over hele linjen)

Regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen er selv fra samme sted som filmen utspiller seg i Hallingdal. Hun har tidligere laget kortfilmer som viser spesifikke miljøer fra innsiden.

Da hun skulle lage sin første spillefilm ønsket hun å lage en autentisk skildring av norsk bygdeliv. Under forberedelsene til innspillingen var hun på middag hos sin tante og onkel, Inger Grethe og Bjarne Syversen. De lurte på hva slags film dette skulle bli og deres opprinnelige skepsis til prosjektet fikk Jorunn til å tenke at dette var akkurat den motstanden Anders skulle møte i filmen. Jorunn spurte dem da om de ville spille tanten og onkelen i filmen. De sa ja med en gang ogsammen med fetter Terje Syversen og skuespiller Benjamin Helstad gir de liv til “de gode hjelperne” Anders møter på sin vei.

“Jeg ville lage en film om et menneske som sitter fast i livet sitt. Anders vil tilbake til naturen, det opprinnelige og det sanselige. Men hans romantiske forestilling om livet som skogsarbeider krakelerer i møte med ensomheten, slekta og fortiden.

Jeg er opptatt av hvordan vi møter mennesker i vanskelige livssituasjoner, og se på hvilket ansvar vi har for oss selv når livet rammer som verst. Jeg tror vi alle bærer på en sterk trang til å kjenne mening, orden og tilknytning i hverdagen vår. I vår streben etter en sannhet om tilværelsen tror jeg vi har lett for å begrense hverandre?” – (Jorunn Myklebust Syversen)

Nasjonalitet Norge

Språk Norsk

Lengde 1 t. 22 min.

Produksjonsår 2017

Aldersgrense 9 år

Anmeldelser

Aftenposten

Dagsavisen

Cinema

NRK P3

Bergens Tidende


Billett

FILMKLUBBEN - Hoggeren (2017)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Skuespillere

Anders Baasmo Christiansen

Bjarne Syversen

Terje Syversen

Inger Grethe Syversen

Benjamin Helstad

Manus

Jorunn Myklebust
Syversen

Foto

Marte Vold


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier