FILMKLUBBEN - I Am Not Your Negro (2016)

Mesterlig om rasisme i USA!” I Am Not Your Negro” er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell. Samuel L. Jacksons fortellerstemme løfter på nydelig vis frem Baldwins poetiske, meditative språk.


Info

Regi Raoul Peck

Den anerkjente amerikanske forfatteren James Baldwin påbegynte arbeidet med boken “Remember This House” i juni 1979. Dette skulle bli en revolusjonær og dypt personlig tekst, med utgangspunkt i Baldwins erindringer av sine venner, borgerrettighetsforkjemperne Malcolm X, Medgar Evers og Martin Luther King. Da Baldwin døde i 1987, hadde han imidlertid kun skrevet 30 sider.

Regissør Raoul Peck har omformet denne hittil upubliserte teksten til en hardtslående kollasj av arkivfotografier, film- og nyhetsklipp. Baldwins ufullstendige manus inneholder sylskarpe betraktninger rundt de smertefulle opplevelsene knyttet til å være en svart amerikaner, og bidrar til å omskrive den amerikanske historien.

Pecks film trekker linjer fra boikottene og kampen mot rasesegregering på 1950- og 60-tallet, til de problematiske fremstillingene av svarte amerikanere i mainstream-kulturen, og demonstrasjonene mot politivold, som finner sted den dag i dag, med utgangspunkt i Baldwins personlige erfaringer og hans komplekse forhold til Black Power-bevegelsen.

”I Am Not Your Negro” er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell. Samuel L. Jacksons fortellerstemme løfter på nydelig vis frem Baldwins poetiske, meditative språk.

”Årets viktigste film!” - Filmmagasinet, terningkast 6

“En brennhet, kampvillig dokumentar som man vanskelig kan stille seg likegyldig til.” - NRK Filmpolitiet, terningkast 6

“Briljant filmatisk essay om rasisme. Få “I Am Not Your Negro” inn på skolens pensumliste. Nå!” - BT, terningkast 6

“Mesterlig om rasisme i USA. En av de aller beste dokumentarfilmene.” - Adressa, terningkast 6

“En rørende, fantastisk og brennaktuell film.” - Stavanger Aftenblad, terningkast 6

Nasjonalitet USA

Språk Engelsk

Lengde 1 t. 32 min.

Produksjonsår 2016

Aldersgrense 12 år

Originaltittel I Am Not Your Negro

Sjanger Dokumentar

Anmeldelser

Cinema

Adressa

NRK P3

FilmMagasinet

Aftenposten


Billett

FILMKLUBBEN - I Am Not Your Negro (2016)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Medvirkende Samuel. L. Jackson

Regi Raoul Peck

Manus James Baldwin

Foto Bill Ross, Henry Adebonojo, Turner Ross

Musikk Alexei Aigui


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier