Filmklubben - The Square (2017)

Gullpalmevinner i 2017! The Square er årets Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat - og den vil du ikke gå glipp av. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media.


Info

Regi Ruben Östlund

Det blir både ubehagelig og vanvittig morsomt!

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker.

Museets neste utstilling - The Square - er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det
vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Med danske Claes Bang, Elisabeth Moss (Handmaids Tale, Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair) i hovedrollene skyter Östlund mot stjernene. Kunstprosjektet som “Rutan”, som The Square tar utgangspunkt i, er et reelt kunstprosjekt,

”Det er også en film om hvordan vellykkede, pene mennesker tar grep – eller ikke – når boblen de lever livene sine i, slår sprekker. ... En scene et godt stykke ut i filmen, der naturen plutselig kommer litt vel nært innpå en gjeng intellektuelle kunstvenner, som alle får sin «tillit» satt på prøve, er blant de mest rått kraftfulle jeg har sett på kino på lenge.” (VG, 5-er)

Nasjonalitet Sverige

Språk Dansk/Engelsk/Svensk

Lengde 2 t. 25 min.

Produksjonsår 2017

Aldersgrense 12 år

Anmeldelser

Cinema

NRK P3

FilmMagasinet

VG

Bergens Tidende


Billett

Filmklubben - The Square (2017)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Skuespillere

Claes Bang

Elisabeth Moss

Dominic West

Regi Ruben Östlund

Manus Ruben Östlund

FotoFredrik Wenzel


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier