Filmklubben - Nowhere to hide

Dokumentarfestivalen IDFA tildelte Nowhere to Hide hovedprisen med følgende begrunnelse: «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.» Med andre ord en utrolig viktig film alle bør få med seg.


Info

Regi Zaradasht Ahmed

Human Rights Human Wrongs – norsk dokumentarfilm

I 2011 trakk amerikanske styrker seg ut av Irak og etterlot landet i en forsiktig optimisme. I Nowhere to Hide følger vi firebarnsfaren Nori Sharif som bor i den nordlige delen av landet, kjent på folkemunne som ”Dødens triangel.”

Han jobber som sykepleier og har troen på en bedre fremtid. Regissør Zaradasht Ahmed utstyrer Nori Sharif med et kamera, og følger ham i en femårsperiode. I løpet av disse årene forsvinner håpet om fred og blir byttet ut med en ny, enda grusommere og uforståelig krigføring. Ahmeds dokumentar viser de fatale konsekvensene krigen har for enkeltmennesker, og det er hjerteskjærende å se hvordan Nori og familien tvinges fra hjemmet sitt og blir flyktninger.

Dokumentarfestivalen IDFA tildelte Nowhere to Hide hovedprisen med følgende begrunnelse: «Det finnes filmer som er fantastiske å se, og filmer som verden behøver å se. Denne filmen er begge deler.» Med andre ord en utrolig viktig film alle bør få med seg.

Zaradasht Ahmed (f.1968) er født i Sulaimaniyah som ligger i den irakiske delen av Kurdistan. Han kom til Norge i 1995 hvor han har jobbet som regissør, fotograf og journalist, og har lang fartstid med å skildre historier fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia. Ahmed har tidligere arbeid med dokumentarene Fata Morgana og The Road to Diarbakir.

Han bor dessuten i Stavanger! Les intervjuet med ham i Stavanger Aftenblad her:

https://www.aftenbladet.no/kultur/i/4wJq9/Mirakelmannen?spid_rel=2

Les også Varietys anmeldelse av dokumentaren her, og anmeldelsen fra Hollywood Reporter her.

Nowhere to Hide er en hudløs fortelling om krigens mange former.

Sjanger Dokumentar


Billett

Filmklubben - Nowhere to hide

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Regi Zaradasht Ahmed

Manus Zaradasht Ahmed

Foto Nori Sharif Zaradasht Ahmed

Musikk Ciwan Haco Gaute Barlindhaug


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier