Praktisk kurs i ullsortering med Invild Svorkmo Espelien

Som en del av utstillingen «OM SAUEN» har vi helgen 11.-12. januar invitert Ingvild Svorkmo Espelien fra Selbu spinneri til å holde et foredrag om gamle saueraser, samt ha praktisk kurs i ullsortering.


Info

Ullsortering er håndbåren kunnskap

Kurset er egnet som en innføring for de som vil jobbe videre med ull fra egen gård eller med ull generelt. Det blir anledning til å jobbe med egen ull under kurset for de som har, ellers brukes ull fra spinneriets lager.

Selbu spinneri viser ull fra mange av de norske bevaringsrasene av sau under kurset, og forteller om egenskapene til ulla hos de ulike rasene.

Ullsortering er håndbåren kunnskap – du lærer ved å sortere ulla sammen med Ingvild Svorkmo Espelien, Selbu Spinneri.

Mål med kurset er at du etter endt kurs skal kunne
- Sortere ull i ulike brukskvaliteter som egner seg til spinning,

toving og annen bruk av ull

- Sortere ull etter farge med tanke på bruk og reproduserbarhet fra år til år

- Kjenne til foredling av ull i mindre spinneri

- Ta vare på flest mulig kvaliteter av ulla for ulik bruk

- Få ideer og inspirasjon med tanke på foredling og næringsvirksomhet innenfor lokal ullforedling

Om kursholder:

Ingvild Svorkmo Espelien er daglig leder ved Selbu spinneri, og jobber med produksjon av garn og andre ullprodukt i spinneriet, prosjektarbeid, planlegging og økonomi og holder kurs og foredrag om bruk av ull fra norske saueraser.

Ingvild er utdannet biolog og har jobbet som prosjektleder innen forskning og hos fylkesmanne/fylkeskommunen i Trøndelag, samt som lærer i videregående skole. Sammen med familien driver hun en liten gård, der de i 15 år hadde sau. I dag er det kun hunder, høner, kaniner og ei stadig større slåtteeng som skjøttes på gården.

Les mer om Selbu Spinneri: https://selbuspinneri.com/om-oss/


Billett

Praktisk kurs i ullsortering med Invild Svorkmo Espelien

Sal: KINOKINO

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier