Utstilling - Anita Hamremoen - POETICA

Anita Hamremoen tolker det tidløse i fotografiets universelle språk. Hennes visuelle verden er ikke preget av vår teknologiske tid.


Info

Det anbefales å se denne utstillingen som ETT bilde. Som en meditasjon – en tidsreise.

Anita Hamremoen opphever tiden i sine fotografier. Hun tolker det tidløse i fotografiets universelle språk.

Morten Krogvold har sagt; Når jeg ser hennes bilder tenker jeg på salmen DEILIG er JORDEN, teksten i vers nummer to. «…Tider skal henrulle, slekt skal følge slekters gang: Aldri forstummer tonen fra himmelen….»

Anita Hamremoens visuelle verden er ikke preget av vår teknologiske tid. Hun tillater seg å brevveksle med den avdøde; filmhistoriens største mester; ANDREJ TARKOVSKIJ. Kunstneren som skulpturerte lyset og tiden med 24 bilder i sekundet - og skildret sine drømmer.

I løpet av de siste fem år har Anita Hamremoens fotografiske kunstprosjekt ført henne i en utvikling hun ikke ante rekkevidden av. Utforsking av livet og mennesket, i og med naturen, - drømmer og minner, barndom, sorg, poesi og melankoli – håp og glede. Hennes følelse for livets korthet og kjærlighet til skjønnheten. Ikke den glatte og fargesprakende, men den åndelige, poetiske.

Bildene har vært med henne hele tiden i den skapende prosessen; ja så sterkt at hun uten motstand har latt seg lede ut av sengen grytidlig hver morgen i årevis for å utforske lyset og mulighetene.

Det som synes i fotografiene er Anita Hamremoens pasjon – hennes inderlige ønske om å formidle noe vi ikke ser i vårt daglige liv. Hennes ønske om å gi oss noen stunder av stillhet og tidløshet.

Anita Hamremoen sier selv at hun ønsker å invitere publikum inn i en drøm, inn i en verden som er ukjent men likevel forunderlig kjent.

Utstillingen vises til 2. mai.

Åpningstider i utstillingsperioden:

Onsdag – fredag kl. 18:00 - 22:00
Lørdag kl. 11:00 – 16:00, søndag kl. 12:00 -17:00

Velkommen! Fri entré

KUNSTSAL er stengt i påsken: 17.04.19 - 22.04.19Billett

Utstilling på KINOKINO - Anita Hamremoen - POETICA

Sal: KINOKINO - KUNSTSAL


Opplev mer..

Finissage Poetica

Grunnet stor etterspørsel avslutter vi utstillingen POETICA med finissage 2. mai.

Kafeen åpner kl 18:00 med mulighet for å kjøpe kaffe eller annet godt i glasset. Kl 19:00 åpner kunstner Anita Hamremoen med noen ord og gir mulighet for en siste omvisning i utstillingen.

Etterpå inviteres de som ønsker det til prat om kunst og livet i KINOKINO kafeen. Dørene er åpne til kl 22:00

VELKOMMEN

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier