Filmklubben - Corn Island (2014)

Et mesterverk av emosjonelt ladet minimalisme. George Ovashvili vever en mektig fabel om liv og død med enkle ingredienser.


Info

Regi George Ovashvili

En eldre mann og hans barnebarn kommer til en liten og flat øy i en elvemunning på grensen mellom Georgia og Abkhazia. De bygger en liten hytte, dyrker mais, steller åkeren og venter på innhøstingen. Øya ligger utsatt til, i et konfliktfylt område der storpolitikken er kulisse.

En film med få ord hvor det meste ligger i bildene. Dette handler om ikke mindre enn de store spørsmålene: livet, døden og kjærligheten. Det er en ode til arbeidet og det å dyrke jorden.

”Her er en perle du må skynde deg å se før kinoen tar den av plakaten for mer kommersielle filmer” (Stavanger Aftenblad)

”...den er også usedvanlig vakker. Og de som investerer tid og oppmerksomhet i denne billedskjønne historien, blir belønnet med en spektakulær avslutning som kombinerer menneskelig drama og naturskildring i et gripende klimaks.” (NRK P3)

Sjanger Drama Krigsfilm

Nasjonalitet

Frankrike/Georgia/Kasakhstan/Tsjekkia/Tyskland/Ungarn

Språk Abkhasisk/Georgisk/Russisk

Lengde 1 t. 40 min.

Produksjonsår 2014

Aldersgrense 9 år

Anmeldelser Bergens Tidende Stavanger Aftenblad FilmMagasinet Dagsavisen NRK P3


Billett

Filmklubben - Corn Island (2014)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Skuespillere

Ilyas Salman

Mariam Buturishvili

Irakli Samushia

Tamer Levent

Regi George Ovashvili

Manus

Roelof Jan Minneboo

George Ovashvili

Nugzar Shataidze

Foto Elemér Ragályi

Musikk Iosif Bardanashvili


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier