Filmklubben - Fornærmelsen (Libanon, 2017)

Ord endrer alt - En liten fillesak blåses opp til uante dimensjoner. Fra å være en liten bagatell mellom to menn på gata i Beirut blir det etter hvert noe hele Libanon forholder seg til, og både politikere og presse involverer seg.


Info

Regi Ziad Doueiri

Libanon er en kruttønne av mange folkeslag og religioner. FORNÆRMELSEN gir innsikt i libanesisk historie og det betente forholdet mellom ulike kulturer. Noe som gjør den brennende aktuell langt utover Libanons grenser.

FORNÆRMELSEN var Oscar-nominert for beste fremmedspråklige film. Ziad Doueiri er en frittalende regissør som ofte provoserer med sine filmer og ytringer. Hans forrige film THE ATTACK (2012) ble bannlyst i mange arabiske land. Han er også kjent for sitt samarbeid med Quentin Tarantino, blant annet på PULP FICTION.

”Fornærmelsen er stor filmkunst. Den var Oscar-nominert i klassen for beste ikke-engelskspråklige film. Det er velfortjent.

Regissør Ziad Doueiri er selv palestiner, oppvokst i Libanon og kjenner konflikten bedre enn de fleste. Etter debutfilmen West Beirouth i 1998 forelsket han seg i en kristen libanesisk kvinne, Joelle Touma, som kom fra en anti-palestinsk falangistfamilie. De giftet seg og skrev etter hvert manuset til Fornærmelsen sammen. I prosessen ble de skilt.

Ziad Doueiri tar et dristig grep når han i tillegg lar far og datter møtes i rettssalen som henholdsvis advokat for Tony og Yasser. Dermed gjør han også konflikten til ikke bare en etnisk og religiøs konflikt, men også til generasjonskonflikt.” (Cinema, 5-er)

Originaltitte L´insulte

Nasjonalitet Libanon

Språk Arabisk

Lengde 1 t. 53 min.

Produksjonsår 2017

Aldersgrense 12 år

Anmeldelser

Filmpolitiet Dagbladet Cinema Adressa


Billett

Filmklubben - Fornærmelsen (Libanon, 2017)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Skuespillere

Adel Karam

Kamel El Basha

Camille Salameh

Regi
Ziad Doueiri

Manus
Ziad Doueiri og Joëlle Touma

Foto
Tommaso Fiorilli

Musikk
Éric Neveux


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier