Filmklubben - Klasseforstanderen (Tsjekkia, 2016)

En ny film fra den anerkjente og Oscar-nominerte regissøren Jan Hrebejk.


Info

Regi Jan Hrebejk

Denne filmen er basert på en sann historie og utspiller seg i en forstad til Bratislava i 1983, der den nye læreren Maria Drazdechova kommer for å ta over en klasse i barneskolen. Læreren viser stor interesse for barna i begynnelsen, der hun ber barna presentere seg med navn, og fortelle så detaljert som mulig om hva deres foreldre jobber med. Det viser seg snart at hun vil utnytte informasjonen hun får til å manipulere både foreldre og barn til egen vinning. Og folk drives inn i nettet av systematisk maktmisbruk inntil noen foreldre ser hva som er i ferd med å skje, med ubehagelige konsekvenser.

Den andre siden av fortellingen utspiller seg et år senere, der foreldrene på et foreldremøte forsøker å avsette læreren, og avdekke hennes metoder.

“Klasseforstanderen” glir fint inn i en tradisjon av filmer fra Tsjekkia og Slovakia som tar opp alvorlige temaer, men behandler det med både humor og menneskelighet. Jan Hrebejk har laget flere filmer, og ble Oscar-nominert i 2007 for filmen “Divided We Fall”.

“Alvor og humor”. Terningkast 5 (Bladet Cinema)

Et solid og velspilt drama med mye mørk og herlig humor, en gjennomført visuell stil og en intelligent fortalt historie.”Filmpolitiet P3 (5)

Originaltittel Ucitelka

Nasjonalitet Slovakia Tsjekkia

Språk Slovakisk

Lengde 1 t. 42 min.

Produksjonsår 2016

Aldersgrense 12 år

Anmeldelser

NRK P3 Cinema Dagbladet Bergens Tidende Dagsavisen


Billett

Filmklubben - Klasseforstanderen (Tsjekkia, 2016)

Sal: KINOKINO


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier