Filmklubben - Ett minutts stillhet (Tyskland, 2018)

En sterk og sann historie om enkeltpersoners utrolige mot i en tid med politisk undertrykkelse og begynnende kald krig


Info

Regi Lars Kraume

Året er 1956. Under et besøk på kinoen i Vest-Berlin ser kameratene Theo og Kurt dramatiske bilder av det ungarske opprøret i Budapest på Filmavisen.

Tilbake på skolen i Stalinstadt, bestemmer de seg spontant for å holde et minutts stil i solidaritet med opprørets ofre i skoletimen.

Denne handlingen skaper større oppmerksomhet enn forventet: mens rektoren i utgangspunktet forsøker å dysse saken ned og skylder på ungdommelig overmot, blir handlingen satt i sammenheng med den politiske uroen i det Øst-Tyskland.

Folkeopplæringsministeren fordømmer handlingen som en klart kontrarevolusjonær handling og krever at lederen blir angitt innen en uke. Men elevene holder sammen, og står dermed overfor en beslutning som vil forandre livet for alltid ...

Originaltittel - Das schweigende Klassenzimmer

Sjanger - Drama

Nasjonalitet Tyskland

Språk Tysk

Lengde 1 t. 51 min.

Produksjonsår 2018

Aldersgrense 12 år

Anmeldelser

Dagbladet


Billett

Filmklubben - Ett minutts stillhet (Tyskland, 2018)

Sal: KINOKINO


Medvirkende

Skuespillere

Jonas Dassler

Michael del Coco

Sina Ebell

Judith Engel

Tom Gramenz

Michael Gwisdek

Regi

Lars Kraume

Manus Dietrich Garstka, Lars Kraume

Foto Jens Harant

Musikk

Christoph Kaiser

Julian Maas


Opplev mer..

Bli medlem i Filmklubben

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemmer har inflytelse på virksomheten i filmklubben. Foreslå filmer, styremedlemmer og andre aktiviteter.

Vi har et styre på 8 medlemmer som velges av årsmøtet.Medlemskapet koster kr 100,- for et kalenderår. Avgiften inkluderer den første visningen. Pris for visninger er kr 80,-

NB! Medlemskapet i KINOKINO filmklubb gir også adgang til alle andre filmklubber i Norge

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier